Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Carnavalsconcert Kunst Adelt wederom succes

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Dat carnaval en een harmonie goed samen gaan hebben de leden van muziekvereniging Kunst Adelt afgelopen weekend wederom laten zien. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari vond het jaarlijkse Concert Carnavalesk plaats in Den Tref in Hapert. Met komische acts, veel muziek en ritmische hoogstandjes bracht de vereniging een dynamische avond. 

Hoewel het concert pas om 20.11uur begon, zat de zaal vlak na opening om 19.00uur al gezellig vol. De bezoekers werden voor aanvang van het concert vermaakt door de Vennebloazers. Om elf over acht gingen de gordijnen open en kon het spektakel beginnen. Theo Janssen en Ludo Faes namen de presentatie voor hun rekening en gaven daar hun eigen draai aan door het publiek bij hen ‘op visite’ te laten gaan. Met een deurbel werd het eerste optreden dan ook aangekondigd. Het bleek prins Etappes van de Pintewippers met zijn raad van elf en dansmarietjes. Het motto van de prins, ook bekend als Erwin Rijkers: ‘We vieren carnaval op z’n best en tappen d’r een tot het lest!’

Tijdens het concert kwamen alle groepen van Kunst Adelt aan bod. Het pieporkest en slagwerkgroepen Stikkit en Hiddit hadden zich omgetoverd tot echte bouwvakkers, met broodtrommeltjes en mooie vrouwen. Hun optreden met zogenaamde boomwhackers voegde toe aan dat thema. Het opleidingsorkest bracht het publiek aan het lachen met slapstick. Bijpassende kostuums en lichte vrolijke muziek samen met goed acteerwerk maakten de Charlie Chaplin act tot een succes. Ook waren er korte acts van leden van de harmonie, zoals een ‘Griekse trompetist’ die op twee trompetten tegelijk kon spelen. Het tamboerkorps kon natuurlijk niet ontbreken; allereerst hadden zij een ritmisch spel in het thema van Jezus en zijn apostelen. Een van hun grappen: ‘Water in wijn veranderen? Ik heb een keer mijn studiefinanciering in bier verandert!’ Daarnaast creeërden ze een bijzonder buizenspektakel toen ze zogezegd de wc van Theo en Ludo maakten. Als laatste kwamen  de vier dames, die tijdens hun militaire missie om de prins te beschermen roddelden over alle oud-prinsen van de Pintewippers.

Verder werden de acts afgewisseld met de tombola, een muzikaal intermezzo van Stevie Wonder liedjes en entertainer Sem van de Borne als kerstman in de ton. De Haopertse gaopers konden ook niet ontbreken. Zij mochten Theo Gijsbers, koning van het gilde Sint Joris, verwelkomen als nieuwste lid van hun selecte gezelschap. De avond werd afgesloten met het Haoperste volkslied. Al met al werden het twee geslaagde avonden voor muziekvereniging Kunst Adelt en hun publiek.