Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Geslaagde slagwerkworkshop op 4 juni

Muziekvereniging Kunst Adelt Hapert

Het is weer lente en dat is dé gelegenheid om alle zeilen bij te zetten voor de werving van nieuwe slagwerkleden voor het komende najaar!

Eerder werd door Martijn van de Put tijdens de Toeterroute aan de kinderen van groep vijf van de basisschool al een en ander verteld over de talloze mogelijkheden met slagwerk.

Daarnaast gaf StikkiT! onder leiding van Mike Vosters tijdens het Paletconcert een klinkend optreden, dat met veel belangstelling werd bezocht.

Afgelopen donderdag 4 juni was het weer tijd voor de Slagwerkworkshop, die eerder al met een prachtige flyer werd gepromoot. Uiteraard met het doel om kinderen enthousiast te maken voor percussie.

De avond begon bij hoge uitzondering met een "koud" welkom in plaats van een "warm"; slagwerker Yesse van Sambeeck deelde vanwege het warme weer spontaan ijsjes uit aan de hele zaal.

Nadat Rick vermeulen een welkomstwoord had gedaan, trapte StikkiT! af met het multi-percussie stukje "Easy Beat". Mike vertelt met veel verve hoe hij de kinderen steeds weer met nieuwe instrumenten laat kennismaken.

Als tweede speelde de gevorderde jeugdslagwerkgroep HiddiT! het stukje "Boomwhackalacka". Dit is een verrassend, swingend stukje gespeeld op gekleurde kunststof buizen. Dit werd eerder in een aangeklede versie al uitgevoerd tijdens het Concert Carnavalesk. Het stukje laat vooral zien dat je met alle mogelijke voorwerpen al snel een lekker klinkend ritme kunt maken. De kinderen zijn zichtbaar enthousiast!

Daarna was het dan toch echt tijd om zelf "aan de slag" te gaan. De kinderen werden ingedeeld in groepjes en samen met enkele ervaren slagwerkers apart genomen in de kleine zaaltjes van Den tref. Daar werden in rap tempo diverse samba-ritmen ingestudeerd. Ondertussen gaf dit Rick de gelegenheid om de aanwezige ouders meer te vertellen over de lesmethodieken, het opleidingsplan en de lesgelden.

Na een klein half uurtje lieten de kinderen op het podium aan de ouders horen, wat ze hadden ingestudeerd. Dit bleek een lekker swingend stukje samba, compleet met solo's, opbouw en een knallende afsluiting.

Dit geeft maar weer aan hoe snel je zonder veel kennis en techniek samen een gezellig stukje muziek kunt maken met behulp van slagwerk!

Tot slot speelde de grote slagwerkgroep samen met de leden van HiddiT! een spetterende versie van Back To Bozzio. De solo op toms van Maarten van Dongen was niet mis!!! Daarna kregen de kinderen nog even de gelegenheid om de verschillende instrumenten te proberen en was de avond alweer voorbij.

 

Een geslaagde avond, waarbij een tiental kinderen op boeiende en interactieve manier kennis hebben kunnen maken met de wereld van het slagwerk!