Het Palet uit Hapert te zien in 5 jaar Kerst Muziekgala

21 december 2020

Categorie: Blazersklas,

Tags: blazersklas, filmpje, Hapert, kerst, muziekgala, trots,

Het Palet uit Hapert te zien in 5 jaar Kerst Muziekgala

Eerder dit jaar ging Basisschool Het Palet uit Hapert het avontuur aan om met de “blazersklas” de muzikaalste klas van Nederland te worden. Daarvoor moesten ze eerst de strijd aangaan met 10 andere basisscholen in de provincie Brabant. Omdat auditie doen in het theater niet kon, vanwege de Corona-maatregelen, werd een auditiefilmpje opgenomen op het schoolplein van de school zelf. Voor de zomervakantie kregen ze te horen, via een filmpje van presentator Buddy Vedder, dat ze als beste school uit Brabant gekozen waren en kon het avontuur verder gaan. In september werden er opnames gemaakt in de studio in Almere, voor de Lang Leve de Muziek Show. Helaas zijn ze daarbij niet verder gekomen dan de eerste ronde, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel zitten de Palet-muzikanten, samen met de andere provinciewinnaars in de Grootste Schoolband van Nederland. De klassen maakten samen een feestelijke kerstclip die ze laten zien aan Koningin Maxima tijdens ‘5 jaar Kerst Muziekgala’. Vanuit iedere klas mocht er 1 klassenvertegenwoordiger naar Koningin Máxima, om erbij te zijn als zij deze clip voor de eerste keer te zien kreeg. Van het Palet mocht Bas uit groep 8 daarbij zijn. Hij speelt hoorn in de blazersklas en is ook al een aantal jaar op les bij Muziekvereniging Kunst Adelt. Koningin Máxima heeft met hem gesproken en hij heeft de klas daarbij goed vertegenwoordigd. Het Palet is ontzettend trots op zijn talenten en op Hanneke van Dongen en Xandra Dankloff van Muziekvereniging Kunst Adelt en Pieter van den Broek van Art4U, die deze muzikale klas geweldig begeleiden.
Ook nieuwsgierig geworden naar het optreden van deze muzikale klas? Kijk dan op zondag 20 december om 21.50 uur of de herhaling op donderdag 24 december om 15.45 uur naar “5 jaar Kerst Muziekgala” op NPO 1. 5 jaar Kerst Muziekgala | Méér Muziek in de Klas (meermuziekindeklas.nl)

Extra informatie over het project op de basisschool:

Basisschool Het Palet werkt, inmiddels al voor het vierde jaar, samen met de plaatselijke Muziekvereniging Kunst Adelt en de Veldhovense Muziekschool Art4U. Alle kinderen van groep 6 en de NT2 (neveninstroom bovenbouw) mogen een blaasinstrument uitkiezen, dat ze mee naar huis krijgen, zodat ze er ook thuis op kunnen oefenen. Er kan ook nog gekozen worden voor slagwerk. Na 8 lessen zijn ze al in staat om, samen met de harmonie, een concert te geven. Alle kinderen uit de groepen 5 krijgen dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om mee te doen aan de slagwerkbende.

Wellicht vind je dit ook interessant

Muziekvereniging Kunst Adelt huldigt haar jubilarissen

Dat er jubilarissen gehuldigd worden bij Kunst Adelt tijdens de[...]

Lees Meer

Kunst Adelt organiseert familieconcert: Kids at the movies!

Hey! Hou jij van films? Kom dan zondagmiddag 11 juni[...]

Lees Meer

Een muzikale avond met 2 serenades

Dit jaar zijn er tijdens de jaarlijkse lintjesregen geen lintjes[...]

Lees Meer

Bekijk de foto’s van Concert Carnavalesk 2023!

Carnaval is weer ten einde en het is de hoogste[...]

Lees Meer

De grote finale van “Nieuw Talent Slagwerk de Kempen”

Zondag 26 februari 2023 was het zover; de grote finale[...]

Lees Meer

Afscheid Fons Coenen

Na ruim twintig jaar dirigentschap hebben we recent afscheid genomen[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?