Harmonieorkest

Harmonieorkest

De leden van onze harmonie zijn enthousiaste muzikanten uit Hapert en omstreken. Samen muziek maken en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Kenmerkend voor onze harmonie zijn de mooie klankkleur en de flexibiliteit om verschillende muziekstijlen te spelen. Het repertoire is dan ook breed: van klassiek tot filmmuziek en van harmoniemuziek tot pop.

We proberen om concerten te geven die zowel uitdagend zijn voor ons als muzikanten als leuk om naar te luisteren voor ons publiek.

Ons harmonieorkest repeteert op maandagavond van 20.00u tot circa 22.15u in de MFA Hart van Hapert.

Zin om bij ons mee te komen spelen? Kom gerust een keer langs bij een repetitie of neem contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Onze Activiteiten

Into the Music

Uitwisselingsconcerten

Serenades

Themaconcerten

Ledenfeest

Carnavalsconcerten

Concoursen

Concertreizen

Instrumenten uit het Orkest

Klarinet

Fluite

Saxofoon

Hobo

Laag Hout

Trompet

Trombone

Bastuba

Hoorn

Euphonium

Drums

Pauken

Melodisch

Percussie

Dirigent: Erik Somers

Erik Somers studeerde hoorn en Harmonie Fanfare directie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Zijn masterstudie hoorn heeft hij gevolgd aan het conservatorium in Maastricht.

Vanaf het begin van zijn opleiding heeft Erik als hoornist in vele orkesten en ensembles gespeeld. Jarenlang was hij hoornist van het Nationaal Jeugdorkest en daarnaast regelmatig remplaçant bij verschillende professionele orkesten zoals het Metropool orkest, Brabants Orkest en Basel Symfonietta. Als dirigent begon Erik bij fanfare St. Caecilia in Ammerzoden. Er volgden dirigentschappen bij Harmonie De Vriendschap uit Middelbeers, Harmonie Kunst Adelt uit Hapert, Harmonie L’union uit Heythuysen en Harmonie St. Michael van Thorn.

Als arrangeur heeft Erik vele transcripties van klassieke werken gemaakt voor harmonieorkest. Het meest bijzondere arrangement is dat van de Queen Symphony, een uur durende symfonie gebaseerd op muziek van de band Queen. Inmiddels is dit arrangement in 14 verschillende landen door diverse toporkesten uitgevoerd. Daarnaast heeft hij arrangementen gemaakt voor blazersensemble.

In de kijker!

Ik ben begonnen bij fanfare Kunst Adelt bij meester Sterke en inmiddels al 50 jaar lid. Ik genoot met name van de (top)concoursen waar we met de vereniging aan hebben deelgenomen! Met mijn achtergrond bij de marine voel ik me helemaal thuis bij Kunst Adelt.

Jac Tijssen - Euphonium

Kunst Adelt is meer dan alleen muziek maken: een jonge, actieve vereniging voor iedereen waar gezelligheid net zo belangrijk is als de gezamenlijke passie voor muziek. Verrassende, afwisselende concerten maken dat iedereen zich er thuis voelt, en dus midden in de samenleving staat!

Tim Huijbregts - Klarinet

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?