Herbert de Krom wint Maestro 2024

Herbert de Krom wint Maestro 2024

De sfeer zat er goed in op zaterdag 8 juni in de MFA te Hapert tijdens Maestro. Alle zes de kandidaten: Hans van Voskuijlen, Hanny Mollen, Marije Dona, Alexander Fransen, Erwin Rijkers en Herbert de Krom, hadden hun fans opgetrommeld om verzekerd te zijn van support.

Een gemêleerd gezelschap, dat bleek al direct bij de opkomst: van zeer bescheiden tot uitbundig zelfvertrouwen uitstralend. Sfeer verhogend was de muziekkeuze, niet gemakkelijk voor de dirigenten in spé, maar goed in het gehoor liggende en bij het publiek bekende nummers uit bekende musicals: The Lion King, Alladin, The Phantom of the opera, Annie, The Sound of Music, Jesus Christ Superstar en Les Miserables. Het orkest speelde de sterren van de hemel en de jury was in haar nopjes met de prestaties van de kandidaten. Dat bleek uit het deskundige commentaar met tips voor verbetering en de bijbehorende punten. In de greenroom werden de maestro’s, sommigen met gierende zenuwen, opgevangen door Anneli die hen op deskundige wijze en met humor hielp te ontspannen.

Na de eerste ronde werd er gestemd en mochten de drie met de meeste stemmen (Hannie, Erwin en Herbert) om de beurt ‘Do-Re-Mi’ dirigeren. Dat lijkt saai, maar is wel heel eerlijk: allemaal dezelfde uitdaging en het publiek en het orkest kunnen zo de ware winnaar aanwijzen. Drie versies waaruit bleek dat Herbert de Krom als winnaar naar voren kwam. Volgens Herbert zijn er veel overeenkomsten tussen het leiden van een sportteam en het leiden van een orkest. Maar het echte geheim: heel veel oefenen! Zelfs in de auto maakte de USB stick met de opname van de Phantom overuren, misschien wel tot ergernis van de familie. Maar nu kan het stickje verwijderd worden: Herbert is de winnaar van de gouden baton. Deze werd overhandigd door de winnaar van de eerste versie: pastoor Harm Schilder.

De presentator van het geheel, Peter Bons, eindigde de muzikale avond met ‘Proosten’ dat uit volle borst meegezongen werd. Er werd nog tot in de late uurtjes geproost….

 

Wellicht vind je dit ook interessant

Maestro komt terug!

Op zaterdag 8 juni organiseren we de 2e editie van[...]

Lees Meer

Kom jij luisteren bij HART-SLAG?

Gaat je hart ook sneller kloppen bij het horen en[...]

Lees Meer

In memoriam: Antoon Poppeliers

Vandaag hebben we afscheid genomen van Antoon Poppeliers. Voor velen[...]

Lees Meer

Bekijk de foto’s van Concert Carnavalesk 2024!

Concert Carnavalesk 2024

Het is weer tijd voor de eerstvolgende muzikale activiteit van[...]

Lees Meer

Muziekakkoord Bladel en Reusel-De Mierden ondertekend door alle belanghebbenden

Door Renate Matthijssen / PC55 BLADEL/REUSEL-DE MIERDEN – Degene die[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?