Opleiding

Opleiding

De lessen worden gegeven door deskundige, gediplomeerde docenten die werken volgens het HaFaBra-raamplan. Hierin staat wat een leerling moet kennen en kunnen voor zijn of haar A-, B-, C- of D-examen.
Per schooljaar worden er 36 lessen gegeven. Deze lessen vinden plaats in MFA Hart van Hapert, Oude Provincialeweg 21 in Hapert of in het opleidingscentrum van muziekvereniging L’Union, aan de Bleijenhoek in Bladel. De theorielessen voor de examens worden vaak in samenwerking met andere muziekverenigingen uit de gemeente Bladel georganiseerd.
Twee keer per jaar bespreekt de vereniging de vorderingen van de leerling met de docent en krijgt de leerling een rapport mee naar huis.

Kosten

De opleidingskosten (inclusief theorielessen, theorie- en praktijkexamen en onderhoud van het instrument) zijn afhankelijk van het leerjaar en moeten voor januari in het lopende schooljaar aan Kunst Adelt worden voldaan.
De ouders van de leerling kunnen subsidie aanvragen bij de gemeente Bladel. De subsidie voor schooljaar 2022/2023 bedraagt 50% van de opleidingskosten met een maximum van €450,00 en wordt uiterlijk 1 september na het betreffende lesjaar aan de ouders uitbetaald. Meer informatie over het aanvragen van de subsidie via https://www.bladel.nl/subsidie-muzikale-en-culturele-vorming

Bij een aantal examens wordt de leerling gevraagd om een muziekstuk samen met een pianist te spelen. Uiteraard moet hiervoor gerepeteerd worden met de pianist en hij of zij moet aanwezig zijn tijdens het examen. Deze kosten neemt de vereniging op zich.
In 2022 is het lidmaatschap van Kunst Adelt gratis, voor leerlingen t/m 18 jaar die ook nog individuele muzieklessen volgen.

Jeugdgroepen

Door mee te spelen in een van de jeugdgroepen leren de leerlingen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Meteen vanaf dat ze op les gaan kunnen ze mee spelen met de blazersklas of de slagwerkklas. In de tweede helft van het eerste leerjaar kunnen de blazers al mee gaan spelen in het pieporkest (in Hapert, na schooltijd) en na het behalen van het A-diploma stromen ze door naar het opleidingsorkest. De slagwerkers stromen door naar de jeugdslagwerkgroep na het behalen van hun A-diploma.
Voor zowel de jeugdslagwerkers als de blazers vanaf A- tot en met B-niveau werkt Kunst Adelt samen met muziekvereniging L’Union uit Bladel. De slagwerkers repeteren op dinsdagavond en de blazers van het jeugdorkest op vrijdagavond. Meer informatie over de orkesten en de repetitietijden vind je via deze link.

Zoek je nog meer informatie?

Instrumenten

Kunst Adelt stelt de instrumenten aan haar leden ter beschikking,[...]

Lees Meer

Gezelligheid

Minstens zo belangrijk als het samen muziek maken is de[...]

Lees Meer

Diploma’s

Leerlingen kunnen tijdens hun muziekopleiding vier diploma’s halen. Ze beginnen[...]

Lees Meer

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?