Start 100 jarig jubileum

Datum: 01 januari 2021

Aanvang: 00:00

Start 100 jarig jubileum

Het is op een zondagochtend in oktober 1920, na de hoogmis, dat de notabelen van Hapert zoals gewoonlijk in het café tegenover de kerk bijeenzitten om het nieuws van de week uit te wisselen. Dit is het moment dat ‘mister’ Sterke met het idee komt ‘dè ut wel is tèd wier detter in Haopert een hermenie opgericht moes worre.’ Veel dorpen in de omtrek beschikten al over een muziekkorps en Hapert kon en mocht niet achterblijven. Het plan viel in goede aarde en het duurde niet lang of de nodige pecunia waren bijeengebracht. De instrumenten konden aangeschaft worden. Aan potentiële spelers geen gebrek en de heer C. van de Put werd aangesteld als dirigent.
Voor uniformen moet nog gespaard worden, maar de oprichting van de fanfare Kunst Adelt is op 1 januari 1921 een feit!

En nu, in januari 2021, betekent dat dus dat muziekvereniging Kunst Adelt maar liefst 100 jaar bestaat. En wat zijn we trots en blij dat we dit bijzondere 100-jarige jubileum mogen vieren. En dat vieren we met zijn allen. Met al onze leden, alle donateurs en al onze trouwe fans uit omgeving Hapert! We hadden uiteraard een jaar vol mooie festiviteiten op het oog, maar die zijn door het coronavirus maar even uitgesteld. Niet getreurd… wanneer het weer mag, vieren we samen alsnog ons jubileumjaar met gezellige concerten en activiteiten voor jong en oud. Dus houd ons in de gaten!

En voor nu alvast: “Vlieg met ons mee” – door 100 jaar Kunst Adelt, gemakkelijk én coronaproof vanuit thuis op je computer, telefoon of televisie. Samen vieren we 100 jaar Kunst Adelt!

Dag Uur Minuut Seconde

01 januari

Aanvang: 00:00

Overige Activiteiten

november 24

Into the Music 2024 – Zondag (middagvoorsteling)

november 23

Into the Music 2024 – Zaterdag

juni 08

Maestro

september 15

Boerenmert 2024

juni 22

Opening Hapert Kermis

november 17

Intocht Sinterklaas

Nog niet uitgelezen?

Lees de laatste berichten op de nieuwspagina en zorg dat je op de hoogte blijft!