Slagwerkgroep

Slagwerkgroep

Onze slagwerkgroep bestaat uit een hechte groep slagwerkers uit Hapert en omgeving. Sinds enkele jaren werken onze slagwerkers nauw samen met de slagwerkgroep van L’Union Bladel. Deze samenwerking heeft gezorgd voor een nog groter enthousiasme binnen deze groep.

Van trom tot conga, van pauken tot vibra slap, van buisklokken tot timbales en van bekkens tot triangel: de slagwerkgroep beschikt over een uitgebreid instrumentarium. Hiermee kunnen onze slagwerkers zich op een goede en fijne manier met hun hobby bezighouden. Ze laten zich regelmatig horen bij onze concerten en tijdens uitwisselingsconcerten en ze doen graag mee aan slagwerkfestivals.

De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45u in Den Herd in Bladel.

Zin om onze slagwerkgroep te komen versterken? Kom gerust een keer meedoen of neem contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Onze Activiteiten

Serenades

Drumbanddag

Themaconcert

Zomeravondconcert

Carnavalsconcert

Ledenfeest

Instrumenten uit het Orkest

Bongo

Drum

Pauken

Xylofoon

Wind Chimes

Cabassa

Castagnetten

Sleebel

Claves

Conga

Koebel

Bekkens

Djembe

Gong

Maracas

Tamboerijn

Triangel

Dirigent: Fons Coenen

Fons Coenen heeft muziek maken met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader was accordeondocent aan de muziekschool in Bergeijk en had een muziekwinkel in het dorp. Bij gebrek aan een slagwerkopleiding in de Kempen ging Fons al op jonge leeftijd naar Vught om zijn slagwerkdiploma’s te halen.

Toen Fons een baan kreeg bij Philips, werd hij gevraagd voor de gerenommeerde Philips Harmonie uit Eindhoven. In zijn vrije tijd reisde hij heel Nederland door om deel te nemen aan solistenconcoursen. En met succes: in 1987 werd hij in Ede Nederlands kampioen.

Maar Fons wilde meer op muzikaal gebied en ging de cursus voor slagwerkinstructeur van de Bond van Orkestdirigenten volgen. Na zijn opleiding werd hij aangesteld als instructeur van de tamboerkorpsen in Reusel en Hilvarenbeek.

Daarnaast ging hij zelf muziek componeren. Samen met Charles van Zanten begon hij midden jaren ’80 uitgeverij Da Capo Music. Tussen de bedrijven door had hij ook nog vele optredens in binnen- en buitenland met zijn dansorkest The Blue Sky Selection.

In Tilburg volgde Fons met goed gevolg de dirigentencursus. Daarna werd hij aangesteld als dirigent van het jeugdorkest van Echo der Kempen. Later werd hij ook dirigent van L’Union uit Bladel en de slagwerkgroep van Kunst Adelt uit Hapert. In 2000 kreeg Fons daarnaast de leiding over de slagwerkgroep van Echo der Kempen, de vereniging waar hij al meer dan 40 jaar als slagwerker bij de harmonie speelt.

In de kijker!

Zeven jaar geleden ben ik bij Kunst Adelt begonnen in de jeugdslagwerkgroep Hiddit. Na vijf jaar kon ik bij de slagwerkgroep aansluiten. Buiten dat het heel leuk is om met enthousiaste mensen muziek te maken is het ook nog erg gezellig en hebben we veel leuke activiteiten door het jaar heen.

Martijn Duffhues - Slagwerk

Waar kun je ons zien en horen?

Geïnteresseerd in onze concerten, serenades en andere activiteiten?